Hoe snel kan je spieropbouw?

Hoe snel kan je spieropbouw?

Ik heb uitvoerig besproken Hoeveel Muscle Je kan natuurlijk Gain , of uw maximale spier potentieel, maar hoe snel kan je spieren op te bouwen? Is het mogelijk om 10 pond van de spieren te krijgen in een maand bijvoorbeeld?

Ik heb persoonlijk gezien dramatisch verschillende Nederland tarieven van de spieren krijgen voor meerdere personen naar aanleiding van de exact dezelfde plan van lichaamsbeweging en een bijna identieke voeding plan.

Hoe is dit mogelijk?

Hier zijn 5 factoren die invloed hebben op hoe snel je spieren op te bouwen:

 1. Training Age
  Je training leeftijd is hoe lang u al gewichtheffen. Als je een newbie bent, zult u in staat om meer spieren te krijgen sneller dan wanneer je al het heffen voor vele jaren.
 2. Hormonale PROFIEL
  De hoeveelheid testosteron en andere spieropbouwende hormonen in je lichaam kan variëren omdat (1) uw tillen regime helpt niet ontlokken een testosteron respons (dwz niet het opheffen van de benen, of niet genoeg tillen van zware), of (2) je lichaam gewoon produceert niet zo veel testosteron … dat brengt me bij de volgende variabele.
 3. Genetica
  Er is een concept van een genetische bell curve, die ik in de besproken  maximale spier potentieel artikel. Om samen te vatten, zijn sommige mensen van nature geneigd om veel spieren op te bouwen omwille van factoren zoals hormonale evenwicht, of de dikte van hun frames terwijl anderen moeite hebben met het opbouwen van veel spieren maakt niet uit hoe hard ze ook proberen. De meeste mensen natuurlijk per definitie (ruwweg 68%) zijn genetisch gemiddeld.
 4. Muscle Memory
  Als je 180lb dan heb je besloten om te trainen voor een marathon, kunt u een stevige 20 pond van de spier te verliezen. Hoe lang duurt het voordat u om terug terug te krijgen die 20 pond van de spier? Antwoord: Niet lang at all. Misschien slechts een 1-2 maanden, omdat het lichaam heeft een mechanisme voor het herstellen van de vorige homeostase, die vaak wordt aangeduid als “spiergeheugen”.
 5. Supplementen
  Zware supplementen zoals steroïden of andere potentieel schadelijke, prestatieverhogende middelen die u kunnen helpen spieren sneller te bouwen, maar ik neem aan dat je bent veel te slim om dat te doen! Andere, minder gevaarlijk, maar nog steeds potentieel schadelijke stoffen zoals Creatine kan helpen bij spiergroei ook.

Hoe snel kan je spieropbouw Chart # 1:

De McDonald Model

Een fitness schrijver en auteur Lyle McDonald die ook coaches bodybuilders over voeding kwam met de volgende vergelijking voor hoe snel je spiermassa op te bouwen:

Merk op hoe de geschatte 2 pond per maand is slechts ongeveer 0.5lb per week, dat is niet een zeer snel tempo. Maar meer dan een jaar, dat 2 pond per maand komt neer op een solide 24 lb van de spier. Zeker één of meer van de vijf bovenstaande factoren kan het tempo van spieraanwinst omhoog of omlaag beïnvloeden. Terwijl de waarden in de vorige grafiek van toepassing op mannen, Lyle raadt vrouwen gebruiken ongeveer de helft van deze waarden (bijvoorbeeld 10-12 pond in het eerste jaar van een goede training).

Hoe snel kan je spieropbouw Chart # 2:

De Alan Aragon Model

Alan Aragon is een inspanningsfysioloog die voortdurend verblijf op de top van de laatste oefening onderzoek en voeding. In een maandelijkse Research Review, sprak hij de kwestie van de tarieven van de spier winst in termen van het percentage winst voor natuurlijke lifters. Hier is wat hij kwam met:

Dit betekent dat een 130 pond tiener die nog nooit heeft opgeheven gewichten 1,3-1,95 pond van spier per maand (15-23 pond per jaar) in een jaar zou winnen met een grote hef- programma en het eten van plan. Na een jaar, hij is nu rond 155lb en in staat om het verkrijgen van 0,77-1,55 pond per maand (9-18 pond per jaar zou kunnen zijn.
Na een jaar van de juiste training en slim eten, hij is nu bij 170lb en is in de geavanceerde lifter categorie. Vanaf hier op uit, kan hij alleen winnen 0,5-1 pond Nederland per maand, waarbij de dichter benadert hij zijn punt maximale spier potentieel , hoe langzamer de snelheid van de spiergroei. Dat is de reden waarom de meeste van de grote jongens op de sportschool zijn opheft voor een goede 5-10 jaar.

Consistente training en slimme eten voegt na verloop van tijd voor een indrukwekkende cumulatief effect. Ik wil benadrukken de opbouw van spieren kost veel geduld, vooral hoe langer je hebt te tillen.

U hebt waarschijnlijk dacht dat het uit door nu, maar het bereiken van spier vergt veel geduld en vastberadenheid. In mijn mening, het opbouwen van spieren is aanzienlijk moeilijker dan het verliezen van vet. Het verkrijgen van spiermassa is een enorme onderneming die een serieuze inzet vereist, terwijl het verliezen van vet is haalbaar voor de meeste mensen met een paar kleine veranderingen in levensstijl.

Hoop dat dit is behulpzaam!

Share this post


X